Meistä

OmakaS:n tarina alkoi kahden samalla tavalla ajattelevan yhdistettyä voimansa.  Tarina alkoi halusta tehdä auttamistyötä omalla tavalla, intensiivisesti ja perheen kokonaistilanteen halliten.  Asiakkaamme ovat meille sydämen asia.

Tuntui luonnolliselta perustaa oma yritys, ja jatkaa polkua eteenpäin yhdessä, omalla arvopohjalla ja visiolla tulevaisuudesta.

OmakaS oy on perheyritys ja palvelut tuottaa aviopari.  Olemme vanhempia, aviopuolisoita ja ystäviä.  Meillä on pitkä ja monipuolinen kokemus sosiaali-, opetus- ja kasvatusalalta.

Karoliinalla on 25 vuoden työkokemus erityisryhmien kanssa työskentelystä. Hän on toiminut sosiaalialalla yksityisellä puolella, erityisopettajana sekä lastensuojelussa että neuropsykiatristen nuorten kanssa (ADHD sekä autismiopetus) ja viimeiset 10 vuotta yrittäjänä tehden yksilö- ja perhetyötä sekä koulutuksia että konsultaatioita. Lisäksi Karoliina on kirjallisuusterapiaohjaaja järjestäen kirjallisuusterapeuttisia ryhmiä.

Aatu on työskennellyt vaativassa lastensuojelukentässä yli kahdenkymmenen vuoden ajan.  Hän on tehnyt pitkäjänteistä tukityötä lasten ja nuorten kanssa ja tehnyt perhetyötä. Aatun erityisosaaminen on päihde- ja rikostaustaisten nuorten tukeminen. Lisäksi Aatulla on ikääntyviä autismin kirjon asiakkaita. Aatulla on myös pitkä kokemus urheiluvalmentamisesta.

OmakaS:n tarkoituksena on tuottaa matalan kynnyksen tukea, apua ja ohjausta nuorille, nuorille aikuisille ja perheille elämänvaiheessa, jolloin voimavarat ovat vähissä ja selviytyminen arjessa on haastavaa. Tämä psykososiaalinen tuki tarkoittaa keskusteluapua, neuropsykiatrista valmentamista tai muulla tavoin nimettyä yksilöllistä ohjausta, joka on tavoitteellista ja tulevaisuuteen suuntaavaa.

Tärkeitä arvoja tässä työssä meille ovat

tasavertaisuus

yksilön kunnioittaminen ja arvostus

vahva läsnäolo ja

vuorovaikutus.

 

 Teemme töitä ihmisten kanssa, jotka ovat kaipaavat elämäänsä selkeyttä sekä turvallisuudentunnetta.  Tällöin auttajan on osattava olla ymmärtävä ja arvostava, tehtävä interventio tai uudelleensuuntaus lempeästi mutta varmasti.  Ajatuksenamme on, että vuorovaikutuksen ja luottamussuhteen synnylle on annettava aikaa.  Itse työ on konkreettista auttamista ja asioiden järjestelyä. Tilanteen uudelleensuuntaus tarkoittaa uusien näkökulmien etsimistä ja tilanteen päivittämistä niiden kautta.

Olen maannut sängyllä nuoren vieressä, kun tämä ei halua nousta aamulla ylös.  Olen puhunut tunteja nuoren sängynlaidalla, kun tämä ei pysty nousemaan ylös. Olen seissyt pimeässä siivouskomerossa nuoren kanssa, jonka on siellä helpompi kuiskata suurimpia salaisuuksiaan.  Olen hieronut, silittänyt, pitänyt puhumatonta kädestä.

Olen seurannut tunteja nuoren pelaamista tietokoneella, jotta saamme keskusteltua isoista asioista.  Olen vastannut illalla puhelimeen, hakenut karkuteillä olevan nuoren takaisin asuinpaikkaansa.

Olen ollut lapsen kanssa tapaamassa hänen sairasta äitiään, kun lapsi ei ole uskaltanut tapaamiseen yksin mennä.  Olen uskonut nuoreen päihdeongelmasta huolimatta, uudestaan ja uudestaan, vaikka kukaan muu ei tähän enää olekaan uskonut.  Olen vieraillut vankilassa, kehitysvammaisten hoitolaitoksessa, psykiatrisessa sairaalassa, päihdehoitolassa.

Olen lähettänyt satoja viestejä rohkaistakseni nuorta uskomaan itseensä ja tulevaisuuteen. Olen tavannut vanhempia, kuunnellut perheen tarinaa.  Olen puuttunut kotona tapahtuviin perheen ristiriitoihin saaden hetkellisesti nuoren vihat niskaani.

Olen hakenut poliisien avustuksella nuoren pois huumeluolasta.  Olen taluttanut nuoren poliisiautoon sekavien tapahtumien jälkeen.  Olen ohjannut vanhemman hoitoon ja selittänyt tilanteen lapsille.  Olen saattanut nuoren hoitoon ja tukenut vanhempia.

Olen rauhoittanut itsetuhoista nuorta, pitänyt sylissä, puhunut pois katon reunalta.  Olen pyytänyt nuorta kertomaan tilanteestaan ilman valheita. Olen pyytänyt perhettä lopettamaan salailun.

Tätä me teemme ja tätä varten on OmakaS.

 

OmakaS

Oma – omanlainen elämä, oma polku – yksilöllinen ja ainutlaatuinen

karoliina

aatu

Ståhlhammar

= OmakaS

×